You are here

A Ráday Múzeum 2018. február közepétől elindítja Ládafia Utazó Múzeum szolgáltatását

Kecskeméten és a város környéki településeken. Az Utazó Múzeum célja, hogy az intézményekben megtartott foglalkozások az iskolások érdeklődését felkeltsék a múzeumok iránt, hogy a Ráday Múzeum kincseinek megismerésén keresztül válhassanak múzeumlátogató, múzeumot érdeklődve megtekintő felnőtté.

A Ládafia Utazó Múzeum programunk lehetőséget kínál arra, hogy azok a diákok is bepillantást nyerjenek a múzeumban őrzött értékekbe, akik a városi múzeumoktól távolabb működő iskolákban tanulnak, akik számára a kiállítások rendszeres látogatása nehezen oldható meg. Múzeumpedagógusaink felkeresik az érdeklődő intézményeket, és ott tartják meg a kínálatunkból kiválasztott vagy előre egyeztetett témájú foglalkozásokat.
A foglalkozások a kecskeméti Ráday Múzeum állandó gyűjteményében található műtárgyakra építve dolgozzák fel az egyes témaköröket. A témától függően műtárgyakat, másolatokat, bemutatóanyagokat viszünk a helyszínre, melyeket a gyerekek és a pedagógusok megnézhetnek, megtapinthatnak, tanulmányozhatnak, így lehetőségük nyílik a foglalkozás témájához kapcsolódó műalkotások közvetlen megfigyelésére, felfedezésére és a róluk való gondolkodásra. A bemutatókat virtuális múzeumi sétával kezdjük, majd a témákat korszerű oktatási módszerekkel/eszközökkel, interaktív táblai bemutatókkal tesszük érdekesebbé. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy nem kiállítást utaztatunk, hanem múzeumi élményt kínáló foglalkozásokkal keressük fel az intézményeket.

Célunk, hogy az iskolások érdeklődését felkeltsük a múzeumok iránt, hogy a Ráday Múzeum kincseinek megismerésén keresztül válhassanak múzeumlátogató, múzeumot érdeklődve megtekintő felnőtté.

Az Utazó Múzeum kínálta múzeumpedagógiai foglalkozás helyszíne lehet osztályterem, könyvtár vagy klubhelyiség, ahol a résztvevő tanulók számára kényelmesen biztosítható az ülőhely, az asztal és valamennyi mozgáslehetőség is. Célszerű, ha működőképes interaktív tábla is rendelkezésre áll, de ennek hiányában elegendő a kivetítésre alkalmas falfelület is a bemutatóhoz, szükség esetén munkatársaink biztosítják a projektort, laptopot is.
A foglakozások hossza függ a feldolgozott témától, illetve attól, hogy kézműves foglalkozás is kapcsolódik-e hozzá. Időkerete 45-60-90 perc - előzetes egyeztetés szerint.
A foglalkozásokon egyszerre mindig egy tanulócsoport vagy osztály vehet részt, de egy napon akár 3 órát is tudunk vállalni.
Időtartam és részvételi díj:
45-60 perc kézműves foglalkozás nélkül 200 Ft/fő
60-90 perc kézműves foglalkozással 300 Ft/fő

A foglalkozásokon fotók készülhetnek és jelenléti ívet íratunk alá a résztvevőkkel a projekt dokumentálására. Ha kifogásuk van az ezeken való megjelenés ellen, kérjük, jelezzék a foglalkozást vezető múzeumpedagógusoknak!
Amennyiben érdeklődnek munkánk iránt vagy szeretnének megrendelni foglalkozást intézményükbe, lehetőleg legalább két héttel a tervezett időpont előtt e-mailban vagy telefonon jelezzék munkatársunk számára.

Kriston-Bordi Zsuzsanna múzeumpedagógus
Tel.: +36 30 515 4587, +36 76 486 226
E-mail: radaymuzeum.info [at] gmail.com

Ismerjék meg foglalkozásainkat!

Back to top