Jelenlegi hely

Múzeumpedagógiai ajánlatunk iskolás csoportok részére 2020. szeptembertől

Kedves Pedagógusok! Tisztelt Érdeklődők!

A járványhelyzetre való tekintettel múzeumunk az egészségügyi előírásoknak megfelelő szabályok betartásával várja a diákcsoportokat. 

Reméljük, hogy találnak nálunk olyan programot, mellyel érdekesebbé tehetik az óvodai foglalkozásokat, iskolai órákat és szabadidős tevékenységeket tanítványaik, gyermekeik számára.

Tárlatvezetések felnőtteknek

A kiállítások bemutatása múzeumpedagógus vezetésével.

Kiállításaink:

  • A Dunamellék református egyházművészete
  • A kulcsra zárt szoba titkai – Muraközy János élete és festészete
  • RE-formáció, Re-konstrukció
  • Fuxreiter Ásványgyűjtemény: A Természet harmadik országa
  • Barokk csendéletek
  • Tablókiállítások: A Biblia színei és Bibliai történetek

A Ráday Múzeum nyitvatartása az augusztus 20-i hosszú hétvégén

Kedves Látogatóink!

2020. 08. 20-tól 08. 23-ig múzeumunk zárva tart. Ezeken a napokon kizárólag előzetes bejelentkezés esetén tartunk nyitva.
Nyitás 08. 25-től.

Köszönjük szíves megértésüket!

Információk a Ráday Múzeum újranyitásáról

Módosított nyitvatartással keddtől-péntekig 10 és 18 óra között várjuk az érdeklődőket. Szombaton és vasárnap előzetes időpont-egyeztetéssel lehet felkeresni múzeumunkat.

Kérjük látogatóinkat, hogy hozzanak magukkal maszkot, és a látogatás ideje alatt viseljék azt. Szükség esetén a pénztárunkban egyszer használatos maszkot vásárolhatnak is. Munkatársainkkal biztosítjuk vendégeink számára a kézfertőtlenítés lehetőségét.

Információ Piros Ildikó előadására szóló jegyek visszaváltásáról

Megkezdődött Piros Ildikó elmaradt előadására szóló jegyek visszaváltása a Ráday Múzeum recepcióján.

Június 2-től (kedd) június 15-ig (hétfő) hétköznapokon, naponta 9-13 óra között között válthatják vissza jegyeiket. Ugyanebben az időszakban információért hívhatják a múzeum telefonszámát: +36 76 486 226

Szombat és vasárnap nincs mód a jegyek visszaváltására.

Kérjük, az információ megosztásával segítsék, hogy mindenkihez eljuthasson a hír. Köszönjük a segítségüket és a türelmüket

Járványügyi veszélyhelyzet

A járványügyi veszélyhelyzet miatt intézményünk továbbra is zárva tart. A további lépésekről rendszeresen tájékoztatjuk Önöket.

Piros Ildikó elmaradt előadásának jegyeit a meghirdetett dátumtól eltérően egy későbbi időponttól kezdődően váltjuk vissza. Erről pontos információt olvashatnak majd FB-oldalunkon és a múzeum weboldalán is.

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

Múzeumpedagógiai ajánló

Ismerkedjenek meg a Ráday Múzeum múzeumpedagógiai kínálatával, remélve, hogy találnak nálunk olyan programot, mellyel érdekesebbé tehetik az óvodai foglalkozásokat, iskolai órákat és szabadidős tevékenységeket tanítványaik, gyermekeik számára.

Szeretettel várjuk Önöket foglalkozásainkra!

A Ráday Múzeum év végi nyitvatartása

A Ráday Múzeum év végi nyitvatartása a következőképpen alakul:

  • december 20. péntek NYITVA 10-18 óráig
  • december 21-től január 1-ig ZÁRVA
  • január 2. csütörtök NYITVA 10-18 óráig.

Turnűr Trend Pályázati felhívás

Divat a 19. században

A kecskeméti Ráday Múzeum felhívása középiskolások számára

1. A pályázat célja, témája

A Ráday Múzeum 2018-ban nyitotta meg A kulcsra zárt szoba titkai – Muraközy János élete és festészete című kiállítását. Muraközy festményei remek lehetőséget kínálnak arra, hogy a pályázat résztvevői a reformkor és a dualizmus divat- és stílustörténetét tanulmányozzák.

Ezzel a lehetőséggel élve a Ráday Múzeum divattervező pályázatot ír ki az alábbiak szerint:

Új kiállítás az Ókollégium előtt: Bibliai történetek Keresztes Dóra grafikáival

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szabadtéri tablókiállítással kedveskedik a sétálóknak a Ráday Múzeum. A Bibliai történetek Keresztes Dóra grafikáival című kiállítás, mely május 17-én, 15 órakor nyílik a Kálvin tér múzeum előtti öblében, a közelgő Múzeumi Világnapot is köszönti. A kiállítást Dr. Sárközy István, a kecskeméti református gimnázium tiszteletbeli igazgatója, Kecskemét nyugalmazott alpolgármestere nyitja meg. A rendezvényen közreműködik a KREK Pálmácska Óvodájának Bárányka csoportja Mező Lili vezetésével.

A kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásokra várják az érdeklődő diákcsoportokat a Ráday Múzem múzeumpedagógusai, előzetes időpontegyeztetéssel a múzeum nyitvatartási idejében.

Oldalak

Feliratkozás Ráday Múzeum RSS csatornájára

Az oldal tetejére