Jelenlegi hely

Magyar Nyelv Napja ünnepéhez kapcsolódóan könyvbemutató

A Magyar Nyelv Napja ünnepéhez kapcsolódóan könyvbemutató beszélgetésre hívjuk Önöket 2022. november 11-én, pénteken, 15.00 órára.

Két, a közelmúltban megjelent kötetet ajánlunk a közönség figyelmébe, melynek szerzői, Dr. Barna Tamás és Ötvös Nagy Ferenc, a Ráday Múzeum munkatársai:

Barna Tamás - Tóth László (2021): Ásványok a Bibliában. A mélységektől a magasságokig. Magánkiadás.

„A Szerzők hívő ásványgyűjtőként fogtak a kihívást jelentő különleges feladathoz, amelynek célja a Bibliában említett hat fém, huszonkét drágakő és további hat különböző ásvány bemutatása volt. A könyvben látható gyönyörű fotókon és ásványtani tulajdonságokon kívül megismerhetjük az adott elemre vonatkozó, rövid magyarázatokkal kiegészített, jellemző bibliai idézeteket, majd elmerülhetünk az adott ásvánnyal kapcsolatos kultúrtörténeti ismeretekben.”

Ötvös Nagy Ferenc (2022): Ónedények restaurálása. Scolar Kiadó.

„…művével nem kíván mást a szerző, mint beavatni olvasóit a misztikummal övezett restaurátori tevékenység egyik szegmensébe, amelyről többnyire hiányosak vagy tévesek az elképzelések. Reménytelen állapotúnak tűnő kannák, tányérok, tálak, liturgikus eszközök újjászületésének lehetünk tanúi a fázisfotókkal illusztrált folyamatok részletes leírása során. Ötvös Nagy Ferenc nem tankönyvvel kínál meg bennünket. Szándéka szerint inkább egy kevéssé ismert hivatás 'titkainak' feltárására törekszik” – írja összefoglaló ajánlásában Zoltán Tamás ötvösművész, restaurátor.

Mindkét kötet megvásárolható a Ráday Múzeum recepcióján, nyitvatartási időben.

A könyvbemutató közönségtalálkozón megismerkedhetnek az új kötetekkel és szerzőikkel, feltehetik kérdéseiket is, valamint lehetőség lesz dedikálásra is.

Az oldal tetejére