Jelenlegi hely

Tájékoztató a tárlatvezetésekről

2021. nyár

Kedves Látogatóink! Tisztelt Érdeklődők!

Örömmel hirdetjük, hogy újra várjuk látogatóinkat.

A pandémiára való tekintettel múzeumunk az egészségügyi előírásoknak megfelelő szabályok betartásával várja a felnőtt csoportokat és az egyéni látogatókat.
Előzetes bejelentkezés alapján az alábbi kiállításokhoz tárlatvezetés igényelhető, melyeken szakmuzeológus vagy múzeumpedagógus kalauzolja a látogatókat.

Szeretettel várjuk Önöket tárlatvezetéseinkre!

Kiállításaink:

A Dunamellék református egyházművészete

A kiállítás a Dunamellék református egyházművészetét tárja a látogató elé. A református egyház életét, jellegzetes tárgyait, a klenódiumokat, festett asztalos munkákat, egyháztörténeti emlékeket mutatja be az érdeklődőknek. Anyagában helyet kaptak az ötvösművészet remekei, az ónművesség, a kerámia- és textilművészet kiváló darabjai. A kiállítás tájékoztatást ad a református liturgia kialakulásáról, a templomok tipikus berendezési tárgyairól.

A kulcsra zárt szoba titkai. Muraközy János élete és festészete

Az új állandó kiállítás a 19. század egy kevésbé ismert festője, a kismesterek közé sorolt Muraközy János (Kecskemét, 1824 - Kecskemét, 1892) festői életművének legismertebb darabjait, valamint életének tárgyi emlékeit mutatja be.

RE-formáció, Re-konstrukció

A kiállítás középpontjában egy, a Kecskeméti Református Egyházközségnek 1785-ben Nagybócsai Sárközy János és felesége, Guty Mária által adományozott különleges keresztelő készlet áll. Kalandos történetét és újra alkotását tárja fel a kiállítás a bemutatott tárgyak, interaktív eszközök és dokumentumok segítségével.

Fuxreiter Ásványgyűjtemény: A Természet harmadik országa

Fuxreiter András védett ásványgyűjteménye várja az őslénytani leletek, kőzetek, ásványok iránt érdeklődőket. A Föld öt kontinenséről származó ásványok mellett ősmaradványok: dinoszaurusz lábnyom, mamutcsontok, borostyánba zárványosodott rovarok is szerepelnek a gyűjteményben. Külön gyűjteményrészben kaptak helyet a bibliai ásványok és a meteoritokkal kapcsolat bemutató is.

A Biblia színei – Tablókiállítás - megtekinthető a múzeum udvarán

A kiállítás a 19. század végi, 20. század eleji művésztelepekhez kapcsolódó képzőművészek: Ferenczy Károly, Iványi-Grünwald Béla, Fényes
Adolf, Koszta József valamint Barta Ernő festményeinek bemutatásával a Biblia népszerűsítésére tesz kísérletet.

Bibliai történetek – Tablókiállítás Keresztes Dóra grafikáival - megtekinthető a múzeum udvarán

Keresztes Dóra grafikusművész a Kálvin Kiadó felkérésére illusztrálta a Bibliai történetek gyerekeknek című könyvet. A kiállítás a könyv képeiből mutat be egy válogatást a múzeum előtti téren.

A tárlatvezetések időtartama kb. 60 perc.

A járványügyi intézkedéseknek megfelelően egyszerre maximum 16 fős csoportot tudunk fogadni, a tárlatvezetéseket csoportbontásban, vagyis két részre osztva tartjuk meg. Egy térben maximum 10 fő tartózkodhat a múzeumpedagógusokat, tárlatvezetőket is beleértve. A csoport egy részét külön kiállítótérben, a másik részét a Fuxreiter Ásványgyűjteményben kalauzoljuk.

Jelentkezés és előzetes egyeztetés minden esetben szükséges, legalább egy héttel a látogatás előtt.

16 főnél magasabb létszám esetén azt javasoljuk, hogy két csoportban látogassák múzeumunkat. Jelentkezés és előzetes egyeztetés minden esetben szükséges, legalább egy héttel a látogatás előtt.

Kérjük látogatóinkat, hogy hozzanak magukkal maszkot, és a látogatás ideje alatt viseljék azt. Szükség esetén a múzeum pénztárában egyszer használatos maszkot is vásárolhatnak. Munkatársaink biztosítják vendégeink számára a kézfertőtlenítés lehetőségét.

Fokozott figyelmet fordítunk a tereink méretéhez engedélyezett egyidejűleg maximum 10 főnyi létszámra (melybe jelenlévő munkatársaink is beletartoznak), a szellőztetésre és fertőtlenítésre.

Kérjük, Önök is segítsék munkánkat az egszségügyi szabályok betartásával!

A tárlatvezetés során alkalmanként fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Ráday Múzeum kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel. A fényképek készítésekor tiszteletben tartjuk a 18 éven aluliak személyiségi jogait.

Látogatóink kizárólag védettségi igazolvánnyal, COVID elleni védőoltásról szóló igazolással, illetve illetve 48 óránál nem régebbi, negatív PCR tesztről szóló igazolással látogathatják intézményünket.

Az EESZT oltás igazoló applikáció használatára intézményünkben nincs lehetőség.

RÁDAY MÚZEUM

Kecskemét, Kálvin tér 1.

Tel: +36 30 963 9287

Honlap: www.radaymuzeum.hu

www.facebook.com/radaymuzeum

E-mail: radaymuzeum.muzped [at] gmail.com

A csoportok fogadása: keddtől vasárnapig, 10.00-18.00 óráig.

Munkatársaink:

Sopronyi-Mikulás Kata radaymuzeum.muzped [at] gmail.com

dr. Barna Tamás

Szolgáltatási díjak

Belépők: diák, nyugdíjas jegy: 300 Ft/ fő felnőtt: 600 Ft/fő, csoportos: 10 fő felett 300 Ft

Tárlatvezetés előzetes egyeztetéssel, magyar nyelven: 3.000 Ft/tárlatvezetés + belépőjegy

Fényképezéshez fotójegy 500 Ft-ért váltható a múzeumi recepción.

Az oldal tetejére